„Klaipėdos energijos“ neplaninis patikrinimas už 2019 metų kovo mėnesį pradėtas gavus NŠG kreipimąsi dėl Klaipėdos miesto termofikaciniame tinkle apriboto superkamos šilumos energijos kiekio. Atlikus patikrinimą, nustatyta, kad „Klaipėdos energijos“ numatyti iš NŠG supirkti šilumos kiekiai atitinka „Baltpool“ paskelbtus aukciono rezultatus – pasiūlymų teikėjų energijos gamybos įrenginiai surašyti taikant mažiausios kainos prioritetą, preliminarus šilumos gamybos grafikas ir dispečerinio šilumos gamybos valdymo planas sudaryti ir paskelbti tinkamai“, – teigia VERT.

Tiesa, VERT nurodo, kad „Klaipėdos energija“ tikrinamu laikotarpiu dispečerinio šilumos gamybos valdymo planuose netiksliai nurodė planuojamo šilumos gamybos režimą savo šilumos gamybos įrenginiams, taip pat visiems sistemoje veikiantiems NŠG buvo netinkamai apskaičiuotos balansavimo sąnaudos.

Įmonė įpareigota per du mėnesius perskaičiuoti balansavimo sąnaudas už 2019 metų kovą visiems sistemoje veikiantiems NŠG („Miesto energija“, „Fortum Klaipėda“, „Klaipėdos baldai“, „Pramonės energija“), kompensuojant susidariusią permoką arba pareikalaujant grąžinti nesumokėtas sumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)