„Vamzdžių klojimo laivas „Akademik Čerskij“ išvyko į Danijos išskirtinę ekonominę zoną, kad pradėtų parengiamuosius darbus dujotiekiui tiesti. Atitinkamas pranešimas paskelbtas Danijos laivininkystės tarnybos DMA tinklapyje. Visi darbai bus atliekami vadovaujantis gautais leidimais“, – pranešė šio dujotiekio projektą vystanti bendrovė „Nord Stream 2 AG“, kurios vienintelis faktinis akcininkas yra „Gazprom“.

Šio mėnesio pradžioje „Akademik Čerskij“ perplaukė į Karaliaučiaus srities apylinkes iš Vokietijos Vismaro uosto, kuriame stovėjo prisišvartavęs nuo sausio pabaigos.

„Akademik Čerskij“ kol kas nedalyvavo „Nord Stream 2“ statyboje, nors yra modernesnis ir našesnis už kitą Rusijos laivą „Fortuna“, kuris, atnaujinęs paskutinių šio dujotiekio atkarpų tiesimą, netrukus kartu su savo savininke pateko į JAV sankcijų sąrašą.

„Gazprom“ bando savarankiškai užbaigti „Nord Stream 2“ projektą, rangovei iš Šveicarijos dėl JAV sankcijų grėsmės nutraukus tiesimą 2019 metų pabaigoje.

Iki šiol nutiesta daugiau kaip 2,3 tūkst. iš 2,46 tūkst. kilometrų, tai yra 94 proc., „Nord Stream 2“ dujotiekio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)