Pasak jos, 250 ir 150 metrų aukščio kaminų ardymo projektas yra išskirtinis regione, kadangi tokio aukščio konstrukcijų demontavimas nei Lietuvoje, nei Baltijos šalyse dar nėra vykdytas.

„Prieš keletą metų atlikti tyrimai parodė, kad šie du kaminai yra pernelyg smarkiai paveikti ardančio aplinkos poveikio ir nebegali būti laikomi saugiais. Investuoti į nenaudojamų kaminų remontą ir būtiną priežiūrą nėra racionalu, todėl buvo nuspręsta juos demontuoti”, – pranešime teigia „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Kaminų demontavimo darbus atlieka viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Vilniaus BDT“. Siekdami, kad viskas vyktų sklandžiai, rangovai darbus vykdo kartu su partneriais iš Čekijos. Projekto vertė – 1,89 mln. eurų (be PVM).

Demontuojami du nebenaudojami Elektrėnų komplekso kaminai

Du iš trijų elektrinės kaminų yra visiškai nebenaudojami nuo 2014 metų, kai buvo konservuoti ir pradėti demontuoti pirmieji šeši, dar 1962-1968 metais statyti, elektrinės blokai.

Praėjusiais metais atlikti kaminų demontavimo projektavimo ir paruošiamieji darbai, pradėtas demontuoti kaminų vidinis sluoksnis.

Baigus šiuos griovimo darbus, komplekse liks stovėti vienas 250 m aukščio kaminas, per kurį šalinami 7-ojo ir 8-ojo elektrinės blokų degimo produktai. Šio kamino rekonstrukcija atlikta 2014 metais.

Rezervinės elektrinės 7-asis ir 8-asis blokai šiemet 482 MW apimtimi užtikrina tretinio aktyviosios galios rezervo poreikį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)