„Litgrid“ pranešė antradienį pasirašiusi apie 14,9 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį su bendrovėmis „Empower-Fidelitas“ ir „Empower AS“.

„Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis teigia, kad pasiruošimas sinchronizacijai apima ir linijų rekonstrukciją, ir naujų statybą.

„Jurbarko–Bitėnų linijos rekonstrukcija ir visas Kruonio HAE–Bitėnų linijos projektas – svarbi šio pasiruošimo dalis, kuri užtikrins Lietuvos pasiruošimą veikimui vienoje elektros sistemoje su Vakarų Europos valstybėmis“, – pranešime sakė R. Masiulis.

Dalis 330 kV linijos, jungiančios Jurbarko ir Bitėnų pastotes, bus rekonstruojama iš viengrandės į dvigrandę. Tai reiškia, kad 40 km atkarpoje bus keičiamos atramos ir tiesiami nauji laidai.

Rekonstrukcijos projektavimą ketinama užbaigti kitąmet, o rangos darbus – 2023 metais.

Projektas yra vienas iš 14 Vyriausybės patvirtintų ypatingos svarbos sinchronizacijos projektų, trys jų jau yra įgyvendinti – 330 kV Bitėnų transformatorių pastotės išplėtimas, 110 kV linijos Pagėgiai–Bitėnai statyba ir 330 kV linijos Lietuvos elektrinė–Vilnius rekonstrukcija.

Sinchronizacija yra svarbiausias Baltijos šalių energetinio saugumo projektas, kurio vertė sieks iki 1,65 mlrd. eurų. Projektas bus įgyvendintas 2025 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)