„Per pastaruosius GET Baltic veiklos metus pasiekti itin geri rezultatui: išplėsta veiklos geografija žengiant į Latvijos, Estijos ir Suomijos dujų rinkas, sukurtos palankesnės sąlygos kainų konvergencijai regione ir pasiūlytos rinkos dalyvių poreikius atitinkančios paslaugos. Dabar mums yra svarbu užtikrinti ne tik esamos sėkmingos veiklos tęstinumą, bet ir toliau didinti regioninės dujų biržos brandą bei plėtrą“, – sako patronuojančios „Amber Grid“ bendrovės generalinis direktorius Nemunas Biknius.

UAB „EPSO-G“ Strategijos ir plėtros direktorė J. Marcinkonienė puspenktų metų dirbo GET Baltic valdybos nare, o nuo 2020 m. balandžio ėjo valdybos pirmininkės pareigas. Sukaupta ilgametė patirtis energetikos sektoriuje, gilus įsitraukimas į GET Baltic veiklą dalyvaujant valdyboje, Jūratei Marcinkonienei leis sėkmingai ir nepertraukiamai siekti bendrovės strateginių tikslų kuriant išsivysčiusią, pažangią, aukščiausius standartus atitinkančią gamtinių dujų biržą, pripažįstamą energijos rinkos dalyvių tiek regiono, tiek tarptautinėje rinkoje.

„Pažangiais sprendimais grįstos prekybos platformos vystymas, į klientus orientuotas požiūris, naujas prekybos galimybes kuriantys produktai, pažangūs IT sprendimai – tai įsipareigojimai klientams ir prioritetai mums, kurių ir toliau sieksime su patyrusia GET Baltic komanda“, – sako naujai paskirta GET Baltic vadovė J. Marcinkonienė.

Pradėjus eiti GET Baltic vadovės pareigas, J. Marcinkonienė atsistatydins iš bendrovės valdybos, taip pat UAB „EPSO-G“ Strategijos ir plėtros direktorės pareigų.

EPSO-G energijos perdavimo ir mainų įmonių grupei priklausanti „Amber Grid“ valdo 100 proc. GET Baltic akcijų. GET Baltic yra licencijuota gamtinių dujų rinkos operatorė. Bendrovė administruoja elektroninę prekybos sistemą, kurioje yra vykdoma prekyba trumpalaikiais ir ilgalaikiais gamtinių dujų produktais Lietuvos, bendroje Latvijos ir Estijos bei Suomijos prekybos aikštelėse.

2020 m. pradžioje pradėjus veiklą Suomijos rinkoje, užtikrinus nepertraukiamos prekybos galimybes regione ir reikšmingai išaugus biržos dalyvių bei sandorių skaičiui, „GET Baltic“ prekybos apyvarta padidėjo daugiau nei du su puse karto, o bendrai biržoje buvo įsigyta apie 11 proc. viso Baltijos šalių ir Suomijos rinkoje suvartotų dujų kiekio.

Įsiklausant į didmeninės dujų rinkos dalyvių poreikius, nuolat tobulinant ir kryptingai regione plėtojant veiklą, 2020 m. aktyvių GET Baltic biržos dalyvių skaičius išaugo 71 proc. (nuo 32 iki 55), o prekybos apyvarta buvo didžiausia nuo biržos veiklos pradžios (7,2 TWh gamtinių dujų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)