„Elektrum Lietuva“ direktorius Martynas Giga sako, kad itin intensyvi konkurencija yra neatsiejama rinkos formavimosi dalis, todėl tokios situacijos neturėtų stebinti.

„Elektra yra kritiškai svarbus išteklius kiekvienam būstui ir verslui, todėl tiekėjų sprendimai dalyvauti šioje veikloje ar iš jos pasitraukti, visų pirma, neturėtų kelti nepatogumų vartotojams. Lietuvos rinkoje tai pirmasis atvejis, kai traukiasi nepriklausomas elektros tiekėjas, mes savo ruožtu esame pasiruošę geriausiu įmanomu būdu pasirūpinti be pasirinkto tiekėjo likusiais vartotojais“, – sako M. Giga.

„Elektrum Lietuva“ perims 1860 „Inregnum“ klientų, iš kurių 1560 yra buitiniai elektros vartotojai bei 300 verslo klientų, kuriems bendrovė nuo balandžio 1 dienos tieks elektrą arba dujas. Šiuo metu „Elektrum Lietuva“ aptarnauja per 18 tūkst. fizinių elektros vartotojų bei 8500 verslo klientų.

Nurodoma, kad buvusiems „Inregnum“ klientams jokių veiksmų imtis nereikia. Jų pasirašytos sutartys lieka galioti, privalomas perjungimo procedūras atliks „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), o sąskaitas už balandį suteiktas paslaugas jie jau gaus iš „Elektrum Lietuva“.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos duomenimis, šiais metais nepriklausomą elektros tiekėją privalo pasirinkti daugiau kaip 747 tūkst. buitinių elektros vartotojų, iš jų 96,7 tūkst., arba 13 proc., sprendimą jau yra priėmę.

Pirmojo rinkos liberalizavimo etapo metu 2020 metais nepriklausomą elektros tiekėją rinkosi 97,9 tūkst. pačių didžiausių fizinių elektros vartotojų, iš jų 94,2 tūkst. (96 proc.) apsisprendė, tuo metu garantinį elektros tiekimą ESO užtikrina 3,7 tūkst. (4 proc.) to nepadariusių fizinių klientų.

Skaičiuojant su „Inregnum“, Lietuvos rinkoje iki šiol konkuravo 8 nepriklausomi elektros tiekėjai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)