„Tiek gamtinės dujos, tiek SGD pasaulinėje rinkoje išlaiko ir artimiausius 2-3 dešimtmečius išlaikys aukštą paklausos lygį“, – pranešime sakė bendrovės komercijos direktorius Mindaugas Navikas.

Klientams šiaurės rytų Lenkijoje tiekta daugiausia SGD – apie 76 proc., dar apie 16 proc. realizuojama Lietuvoje per stoteles Druskininkuose ir Viečiūnuose, likusi dalis eksportuojama į Latviją ir Estiją.

Pasak bendrovės, iš tūkstančio autocisternų krovos operacijų nuo stoties veiklos pradžios trys šimtai buvo skirta Lenkijos bendrovei PGNiG. Pernai balandį ji tapo pagrindine stoties naudotoja, o penkerių metų trukmės sutartis sudaryta 2019 metų lapkritį.

Stotimi naudojasi ir PGNiG antrinė mažmeninės SGD prekybos įmonė „PGNiG Obrot Detaliczny“.

2017 metų pabaigoje pradėjusi veikti SGD paskirstymo stotis yra antžeminis SGD terminalas. Ji skirta priimti SGD iš mažų dujovežių, jas laikinai saugoti bei perkrauti į autocisternas ar laivus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)