Tai sutarta per energetikos ministro Dainiaus Kreivio susitikimą Ukrainoje su šios šalies ministru Jurijumi Vitrenka, pranešį Energetikos ministerija.

„Astravo atominė elektrinė yra geopolitinis projektas: tai bendra Lietuvos ir Ukrainos grėsmė, todėl turime solidarizuotis stabdant jos tolimesnę plėtrą“, – pranešime sakė D. Kreivys.

Jis pabrėžė, jog svarbu neprekiauti nesaugia elektra iš Baltarusijos, kaip būtiną sąlygą stabdant antrojo atominės elektrinės bloko statybas.

Grupėje dirbtų energetikos institucijų bei reguliuotojų atstovai. Ji taip pat dalytųsi patirtimi apie Baltijos šalių tinklų sinchronizavimo su žemynine Europa projektus.

D. Kreivys Ukrainos kolegai taip pat pristatė Lietuvos patirtį vystant biokuro sektorių. Ukraina domisi Lietuvos patirtimi vystant atsinaujinančių išteklių energetiką bei prekyba biržoje „Baltpool“.

Ministrai taip pat aptarė pasirengimą kovo 18 dieną numatytai Lietuvos-Ukrainos Prezidentų tarybai.

D. Kreivys šią savaitę sakė, kad dėl Astravo AE blokados artimiausiu metu jis ketina kalbėtis su Ukrainos, Lenkijos ir Latvijos vyriausybių atstovais.

Lietuva yra aktyviausia Astravo AE, kurios statybų vieta pasirinkta netoli Vilniaus, kritikė ir priekaištauja Baltarusijai dėl saugumo standartų nepaisymo. Minskas atmeta kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)