Studijoje, kurią atliko bendrovė „ILF Consulting Engineers Polska“, nurodomas optimalus jungties techninių parametrų sprendimas, rekomenduojamas įrengimo būdas, kurio pagrindu rengiama detali jungties techninė specifikacija, apimanti tokius parametrus kaip įtampa, laidininko medžiagos, teigiama bendrovės „Litgrid“ pranešime.

„Gauta informacija mums leidžia pamatuotai nustatyti pagrindinius jungties parametrus ir optimalius techninius sprendimus, atsižvelgiant į ekonominius kaštus, rinkos sąlygas, įgyvendinimo laiką“, – pranešime sakė „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis.

„Dabar kartu su savo partneriais Lenkijoje galime žengti tolimesnius žingsnius ir jau šiemet skelbsime konkursus jungties kabelio bei keitiklių stočių projektavimui ir rangai“, – teigė jis.

Studiją atlikusi „ILF Consulting Engineers Polska“ yra Austrijos kapitalo grupės „ILF Consulting Engineers“ antrinė bendrovė, su ja sutartis pasirašyta pernai.

Maždaug 330 km bendro ilgio 700 MW galios povandeninė ir sausumos aukštos įtampos nuolatinės srovės jungtis „Harmony Link“ 2025 metais sujungs Žarnoviecų pastotę Lenkijos Pomeranijos regione su Darbėnų pastote Kretingos rajone.

680 mln. eurų vertės „Harmony Link“ yra didžiausias Baltijos šalių tinklų sinchronizavimo su žemynine Europa projektas. 493 mln. eurų jam skyrė Europos Sąjunga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)