Žemės savininkai taip gauna ne tik finansinės naudos, bet ir gali prisidėti prie atsinaujinančios energetikos plėtros, praneša LRT Radijas.

„Mes kalbame apie tuos sklypus, kuriuose yra mažas derlingumas, kur negalima gauti didelių pajamų iš žemės ūkio, – kad kaip tik tokius sklypus galima tada panaudoti saulės jėgainių parkui“, – sako atsinaujinančių išteklių energetikos bendrovės „Green Genius“ plėtros vadovas Laimonas Dapšys.

Radijo teigimu, pasaulyje vis labiau įprasta tarp saulės jėgainių parkų apgyvendinti ir aplinkos sąlygoms ypač išrankias bites. Utenoje šiuo metu įrengtas vienintelis Lietuvoje toks parkas su bičių aviliais.

„Priimdami bites į tokias vietas, kaip saulės jėgainių parkai, mes suteikiame joms vietą, kur jos gali augti, apdulkinti augalus, aplinkoje augančius, ir šitaip gerinti mūsų ekosistemą“, – sako bitininkas Paulius Chockevičius.

BNS primena, jog Vyriausybė savo programoje ketina spartinti saulės ir vėjo jėgainių plėtrą, kad jau 2025 metais būtų instaliuota iki 1,2 GW galios vėjo ir 1 GW galios saulės jėgainių. Programoje įvardytas ir tikslas iki 2025-ųjų pasiekti 30 proc. atsinaujinančių energijos išteklių elektros suvartojime, o dar po penkerių metų – 50 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)