Nuotoliniame renginyje dalyvaus Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius ir „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento vadovas Giedrius Radvila.

„Šių metų pradžioje pradėjus komerciškai eksploatuoti Baltarusijos atominę elektrinę, Baltijos šalių rinkoje elektros srautai iš trečiųjų šalių išaugo 3,5 karto (...) Bus pristatyta atlikta elektros sistemos duomenų analizė ir taikomos prekybos su trečiosiomis šalimis metodikos efektyvumo vertinimas“, – teigiama „Litgrid“ pranešime.

Energetikos ministras Dainius Kreivys tikina, kad Lietuva už Astravo AE pagamintą elektrą jau sumokėjo 4 mln. eurų, nors kai kurie ekspertai sako abejojantys tokiais teiginiais.

VERT pirmininkas Renatas Pocius tvirtina, jog Latvijos taikoma prekybos metodika neužkardo Astrave pagamintos elektros patekimo į Lietuvą. Jis praėjusią savaitę sakė dar nematęs informacijos, kurią Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) pateikė D. Kreivys.

R. Pocius komentavo, kad apie sankcijas, pavyzdžiui, prekybos leidimų atėmimą galimiems „antiastravinio“ įstatymo pažeidėjams, bus galima kalbėti tik įsigilinus į šią informaciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)