Laikinasis „Litgrid“ vadovas Vidmantas Grušas sako, kad praėję metai įmonei finansiškai buvo sėkmingi.

„Sumažėję technologiniai nuostoliai, didesnės perkrovų įplaukos ir geresni elektros tiekimo patikimumo rodikliai rodo, kad perdavimo sistema valdoma ir prižiūrima efektyviai“, – pranešime sakė V. Grušas.

„Litgrid“ pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pernai buvo 52,4 mln. eurų – 2,2 karto didesnis nei 2019-aisiais (23,7 mln. eurų).

Įmonės pajamas ir pelną augino ir Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) nustatytos perdavimo ir sisteminių paslaugų kainos.

„Litgrid“ šalies poreikiams per metus perdavė 10,1 proc. TWh elektros – 2 proc. mažiau nei užpernai. Jungčių „NordBalt“ ir „LitPol Link“ importo ir eksporto srautai padidėjo 11 proc., o bendras jų prieinamumas rinkai buvo atitinkamai 95,6 ir 92,4 proc. (2019 metais – atitinkamai 97,6 ir 97,9 proc.)

„NordBalt“ prieinamumą mažino birželį įvykęs gedimas Švedijos pusėje, „LitPol Link“ – planiniai remonto darbai, pažymi bendrovė.

97,5 proc. „Litgrid“ akcijų priklauso Energetikos ministerijos valdomam holdingui „Epso-G“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)