„Šie pakeitimai padės sklandžiau pereiti prie liberalios elektros rinkos ir įneš daugiau aiškumo ne tik vartotojams, bet ir elektros tiekėjams“, – pranešime sakė energetikos viceministrė Inga Žilienė.

Nuo praėjusio šeštadienio įsigaliojusiais pakeitimais nustatoma, kad vartotojams, laiku nedeklaravusiems suvartoto elektros kiekio, nepriklausomas arba garantinis elektros energijos tiekėjas turės išrašyti sąskaitą pagal konkretaus vartotojo vidutinį mėnesio elektros suvartojimą.

Vartotojų vidutinis elektros kiekio suvartojimas bus apskaičiuojamas pagal skirstomųjų tinklų operatoriaus nustatytą ir viešai skelbiamą apskaičiavimo tvarką, remiantis operatoriaus turimais faktiniais duomenimis.

Anksčiau nebuvo aiškiai nustatyta, kas konkrečiai turi nustatyti vidutinio suvartojimo apskaičiavimo tvarką ir kiekvienas nepriklausomas tiekėjas vidutinį suvartojimą galėjo apskaičiuoti savo nusistatyta tvarka.

Savo ruožtu, elektros tiekimo ir naudojimo taisyklių pakeitimais nustatyta lankstesnė elektros apskaitos prietaisų gedimų ar pažeidimų nustatymo tvarka.

Numatoma, kad gyventojų dalyvavimas surašant aktą dėl elektros apskaitos prietaisų gedimų nebus būtinas tais atvejais, kai šalinami ne dėl vartotojo kaltės atsiradę prietaisų gedimai.

Nuo kovo 1 dienos įsigalios dar vienas pakeitimas, kuriuo nustatomas „vieno langelio“ principas elektros persiuntimo, tiekimo nutraukimo ir atnaujinimo klausimams, kai vartotojui elektros persiuntimas ar tiekimas buvo nutrauktas dėl vartotojo skolos ar kitų sutarties sąlygų nevykdymo.

Gyventojų aptarnavimą šiais klausimais tiesiogiai vykdys elektros tiekėjas, o ne operatorius, kaip buvo iki šiol.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)