Sausio 25-31 dienomis „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje vidutinė elektros kaina buvo 55,7 euro už megavatvalandę (MWh). Tokia pati kaina buvo Estijoje ir Latvijoje.

Savaitės kaina šiose šalyse buvo 80 proc. aukštesnė nei tuo pačiu metu pernai, o palyginti su 2019 metais – 14 proc. žemesnė.

„Elektros kainos laikosi 2019 metų lygyje ir šių metų pradžioje svyruoja ties 55 euro už MWh riba. Lyginant su praėjusiais metais elektros kainos yra beveik du kartus aukštesnės. Tačiau reikia turėti omenyje, kad praėję metai buvo išskirtiniai, nes jau metų pradžioje kainos nukrito iki 30 eurų už MWh“, – pranešime sako „Litgrid“ Strategijos departamento direktorius Liutauras Varanavičius.

Elektros suvartojimas Lietuvoje praėjusią savaitę sumažėjo 5 proc. iki 260 gigavatvalandžių (GWh). Elektros gamyba šalyje augo 19 proc. iki 105 GWh, o vietos elektrinės užtikrino 40 proc. šalies elektros suvartojimo.

Šiluminės elektrinės praėjusią savaitę pagamino 49 proc. Lietuvoje generuotos elektros. Vėjo jėgainės pagamino 26 proc., hidroelektrinės – 12 proc., kitos elektrinės – 13 proc. elektros.

Gamyba šalies hidroelektrinėse per savaitę augo 16 proc., vėjo jėgainėse mažėjo 19 proc., šiluminėse elektrinėse didėjo 78 proc., o kitų elektrinių gamyba sumažėjo 7 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)