ESO informuoja, kad gedimus taiso toliau – operatyvinės brigados dirbs iki vėlyvo vakaro, kad be elektros energijos neliktų nei vieno kliento. Gedimai tvarkomi individualiai, nuolatos konsultuojantis su konkrečiais vartotojais, kuriems elektros energijos tiekimas dar neatkurtas – jiems bus statomi generatoriai.

Generatorius stato tie patys darbuotojai, kurie šalina gedimus. Nustačius didžiąją dalį gedimų, iškart pradėti naudoti dideli (60-100 kW) generatoriai, o šeštadienį pradėti naudoti ir pas pavienius klientus pastatyti maži (vienam namų ūkiui skirti) generatoriai. Jie sekmadienį buvo statomi ir toliau.

ESO atkreipia dėmesį, kad vienam dideliam gedimui pašalinti reikia sutvarkyti 5-6 vietose nutrauktus laidus, apie 2-3 nulaužtas atramas. Šis darbas reikalauja 4-5 žmonių brigados ir užtrunka visą dieną.

Generatoriai bus ir toliau statomi Alytaus regione, daugiausia Varėnoje ir Druskininkuose, taip pat – Utenos regione (Molėtuose, Švenčionyse ir Anykščiuose) bei Vilniaus regione – Vilniaus rajone, Trakuose ir Šalčininkuose.

Kituose regionuose – Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio – gedimai pašalinti, nurodoma ESO pranešime.

Po savaitgalio ESO tikisi grįžti į įprastinį gedimų lygį.

Iš viso elektros energijos tiekimas, kuris buvo nutrūkęs ilgiau nei 3 minutes, atnaujintas apie 350 tūkst. klientų (įskaitant pasikartojančius gedimus). Likusi dalis gedimų buvo sutvarkomi padedant automatikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)