Vilniaus regione yra apie 6,6 tūkst. vartotojų be elektros, Utenos – apie 4,2 tūkst., Alytaus – apie 2,6 tūkst., Kauno – apie 700 ir Panevėžio regione apie 150 vartotojų, neturinčių elektros.

Iš viso elektros energijos tiekimas, kuris buvo nutrūkęs ilgiau nei 3 minutes, atnaujintas apie 220 tūkst. klientų (įskaitant pasikartojančius gedimus). Likusi dalis gedimų, apie 40 proc., sutvarko automatika.

Nors pasibaigus intensyviam snygiui gedimų mažiau, atnaujinus vis dar atsiranda ir naujai nutrūkstančių elektros oro linijų, kai vėl užvirsta medžiai. ESO primena, kad elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastis – šlapio sniego apdraba, kuri susikaupė ant medžių. Neatlaikę sniego svorio medžiai ar jų šakos lūžta ir virsta ant skirstomojo elektros tinklo oro linijų.

Gedimai šalinami toliau – didžiausias prioritetas ketvirtadienį atkurti elektrą tiems gyventojams, kurie jos neturi ilgiausiai.

ESO specialistai dirba dieną ir naktį, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kuo operatyviau. Pajungti beveik visi įmanomi pajėgumai, pasitelktos maksimalios pajėgos. Mobilizuotos tiek operatyvinės brigados, tiek kiti padaliniai, kurie gali vykdyti darbus. Ketvirtadienį nuolat gedimus taiso apie 230 brigadų. ESO toliau nuosekliai bendrauja su savivaldybėmis, vietos seniūnijomis ir miškų urėdijų padaliniais siekiant kuo skubiau atnaujinti elektros energijos tiekimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)