Kaip praneša „Litgrid“, sausio 18–24 dienomis vidutinė elektros energijos savaitės kaina Lietuvoje sumažėjo 13 proc. iki 52,3 euro už megavatvalandę (MWh).

Elektros suvartojimas Lietuvoje praėjusią savaitę augo 5 proc. ir siekė 278 gigavatvalandžių (GWh). Elektros gamyba Lietuvoje augo 6 proc., o vietos elektrinės užtikrino 31 proc. šalies elektros energijos suvartojimo. Bendrai Lietuvoje per savaitę buvo pagamintos 88 GWh elektros energijos.

Šiluminės elektrinės praėjusią savaitę pagamino 33 proc. Lietuvoje generuotos elektros energijos. Vėjo jėgainės pagamino 58 proc., hidroelektrinės – 13 proc., kitos elektrinės – 17 proc. elektros energijos. Gamyba šalies hidroelektrinėse, palyginti su savaite prieš tai, sumažėjo 37 proc., gamyba vėjo jėgainėse augo 38 proc., šiluminėse elektrinėse gamyba augo 3 proc., o kitų elektrinių gamyba sumažėjo 9 proc.

Pagal importo / eksporto santykį, 69 proc. mūsų šalies elektros energijos poreikio buvo importuota. Palyginti su ankstesne savaite, bendras importas sumažėjo 2 proc.

15 proc. elektros importo į šalį pateko iš trečiųjų šalių, 39 proc. – iš Skandinavijos per „NordBalt“ jungtį, 39 proc. buvo importuota per sieną su Latvija ir 7 proc. per „LitPol Link“ jungtį su Lenkija.

Bendras elektros srautas iš Lietuvos sumažėjo 17 proc. Per „LitPol Link“ į Lenkiją buvo nukreipta 86 proc. Lietuvos eksportuojamos elektros, į Latviją – 10 proc., o eksportas iš Lietuvos per „NordBalt“ jungtį sudarė 4 proc.

Elektros srautui „LitPol Link“ jungties pralaidumas buvo išnaudojamas 25 proc. pralaidumų Lenkijos kryptimi ir 22 proc. Lietuvos kryptimi. „NordBalt“ pralaidumo išnaudojimas Lietuvos kryptimi siekė 75 proc., o Švedijos kryptimi – 1 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)