Pirmadienį atjungta LN450 Ignalinos AE-Pastovys. Šis atjungimas reikalingas vykdant ypatingos valstybinės svarbos sinchronizacijos projektą Šiaurės Rytų Lietuvos elektros perdavimo tinklo optimizavimas.

Nuo antradienio Baltarusijos elektros perdavimo operatoriaus prašymu dėl planuojamų darbų iki savaitės pabaigos atjungiama LN333 Vilnius-Molodečnas.

„Dviejų tarpsisteminių linijų atjungimas tarp Lietuvos ir Baltarusijos yra suplanuotas iš anksto ir vykdomas koordinuojant veiksmus tarp visų regiono šalių perdavimo sistemos operatorių. Šiuo laikotarpiu Baltijos šalių elektros energetikos sistemų patikimumas užtikrinamas, naudojant viso regiono tarpsisteminių pjūvių pralaidumus“, – pranešime spaudai cituojamas „Litgrid“ Sistemos valdymo centro vadovas Gintautas Monkevičius.

Iš viso Lietuvos ir Baltarusijos elektros energetikos sistemas jungia keturios 330 kV ir šešios 110 kV linijos. 2019 m. buvo atjungta ir demontuota galingiausia, 750 kV linija Ignalinos AE-Minsk TEC-5.
2025 m., įgyvendinant Baltijos šalių sinchronizaciją su žemyninės Europos tinklais, Lietuva atjungs visas linijas su Baltarusija ir Kaliningrado sritimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)