„Tas galimybes (užkardyti elektros patekimą iš Astravo AE – ELTA) būtent dabar mūsų Energetikos ministerija ir rengia“, – „LRT Radiju“ kalbėjo premjerė.

I. Šimonytės teigimu, pagrindiniai veiksmai, kurių šiuo metu galėtų imtis Lietuva, tai veikti kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir ES siekiant sustabdyti nesaugiai gaminamos elektros patekimą į šalį bei spartinti sinchronizacijos projektus su Vakarų tinklais.

„Ši situacija yra ilgų diskusijų objektas, būta daug diskusijų ir iki rinkimų apie vadinamąją metodiką, kur trišaliu pagrindu Baltijos valstybės turėjo sutarti dėl tam tikrų principų. Metodika dabar galioja, bet buvo kažkodėl bandoma daryti tam tikrų pakeitimų ir akivaizdu, kad priemonės, kurias mes čia galime padaryti, tai tiek veikti kartu su kitomis Baltijos valstybėmis ir ES, tiek savo uždavinius dėl sinchronizacijos su Vakarų tinklais kuo sparčiau įgyvendinti“, – tikino ji.

ELTA primena, kad pirmasis Astravo AE blokas jau veikia 100 proc. pajėgumu, pranešė Baltarusijos energetikos ministerija.

„Sausio 12 d., 19.57 val., pirmasis Baltarusijos atominės jėgainės blokas pasiekė nominalųjį energinio galingumo lygį“, – patvirtino Energetikos ministerijos atstovai.

Kaip teigia Energetikos ministerijos spaudos tarnyba, šiuo metu bloke atliekami statiniai ir dinaminiai testai, o juos atlikus per 15 parų bus atlikti galutiniai sistemų ir įrangos testavimo darbai blokui veikiant visu pajėgumu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)