Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 13 dieną atmetė „Sypros“ skundą ir nesumažino Konkurencijos tarybos skirtos baudos, pranešė taryba.

LVAT paliko galioti pernai spalį priimtą Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą.

VAAT 2018-ųjų rugsėjį buvo nutaręs, kad Konkurencijos taryba pagrįstai nustatė kartelį tarp IAE radioaktyvaus vario metalo laužo pardavimo aukciono dalyvių – bendrovių „Norvesta“ ir „Sypra“ – ir skyrė joms atitinkamai 27,5 tūkst. ir 27,1 tūkst. eurų baudas.

Taryba tyrimą pradėjo gavusi informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT). Nustatyta, kad „Norvesta“ ir „Sypra“ derino veiksmus ir iš anksto nustatė IAE 2014 metais rugpjūtį vykusio aukciono laimėtoją. Bendrovių atstovai susitarė, kad „Sypra“ pateiks pradinį kainos pasiūlymą (kiek daugiau nei 1,5 mln. eurų), o „Norvesta“ siūlomos kainos nedidins ir leis aukcioną laimėti „Syprai“.

Be to, „Sypra“ padėjusi „Norvestai“ įvykdyti vieną iš būtinų formalių dalyvavimo aukcione sąlygų – sudaryti sutartį su radioaktyvių atliekų perdirbimo įmone.

Pasak Konkurencijos tarybos, įmonėms sudarius kartelį, IAE neteko galimybės gauti geriausią, tai yra didžiausios kainos pasiūlymą, ir taip užtikrinti, kad valstybės turtas būtų valdomas racionaliai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)