Gruodžio 14–20 dienomis vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje augo 1 proc. ir siekė 53,1 euro už megavatvalandę (MWh). Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, elektros kaina buvo 26 proc. didesnė. Baltijos šalyse mažiausia – 51,3 euro už MWh – elektros kaina buvo Latvijoje, tuo metu Estijoje elektros kaina buvo aukščiausia ir siekė 54,1 euro už MWh.

„Litgrid“ duomenimis, elektros suvartojimas Lietuvoje praėjusią savaitę mažėjo 1 proc. ir siekė 266 gigavatvalandes (GWh). Elektros gamyba Lietuvoje mažėjo 18 proc., o vietos elektrinės užtikrino 42 proc. šalies elektros energijos suvartojimo. Bendrai Lietuvoje per savaitę buvo pagaminta 112 GWh elektros energijos.

Šiluminės elektrinės praėjusią savaitę pagamino 47 proc. Lietuvoje generuotos elektros energijos.

Vėjo jėgainės pagamino 20 proc., hidroelektrinės – 17 proc., kitos elektrinės –15 proc. elektros energijos. Gamyba šalies hidroelektrinėse, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš savaitę, augo 9 proc., gamyba vėjo jėgainėse mažėjo 50 proc., šiluminėse elektrinėse gamybos apimtys mažėjo 8 proc., o kitų elektrinių gamyba augo 9 proc.

Aptariamą savaitę buvo importuota 61 proc. mūsų šalies elektros energijos poreikio. Palyginti su ankstesne savaite, bendras importas augo 18 proc. 20 proc. elektros importo į šalį pateko iš trečiųjų šalių, 52 proc. – iš Skandinavijos per „NordBalt“ jungtį, 19 proc. buvo importuota per sieną su Latvija ir 9 proc. – per „LitPol Link“ jungtį su Lenkija.

Bendras elektros srautas iš Lietuvos augo 7 proc. Per „LitPol Link“ į Lenkiją buvo nukreipta 71 proc. Lietuvos eksportuojamos elektros, į Latviją – 29 proc.

Elektros srautui „LitPol Link“ jungties pralaidumas buvo išnaudojamas 36 proc. pralaidumu Lenkijos kryptimi ir 24 proc. – Lietuvos kryptimi. „NordBalt“ pralaidumo išnaudojimas Lietuvos kryptimi siekė 99 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)