Kaip rašoma pranešime, Suomijos radiacinę saugą reguliuojančioji institucija (STUK) informavo, kad situacija Olkiluoto branduolinėje elektrinėje yra valdoma, radioaktyviųjų medžiagų į aplinką nepateko, todėl gyventojams ir aplinkai pavojaus nėra.

Lietuvos atsakingosios institucijos nuolatos stebi susidariusią situaciją ir apie bet kokį pasikeitimą Lietuvos gyventojus informuos nedelsiant.

Lietuvos radiacijos lygio stebėjimo stotys (RADIS) padidėjusio gamtinio jonizuojančiosios spinduliuotės fono nefiksuoja. Gyventojams nėra jokio pagrindo nerimauti ar vartoti kalio jodido tabletes.

RADIS sistemos teikiami aplinkos dozės galios matavimų rezultatai yra nuolatos stebimi, todėl apie bet kokį gresiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu aplinkoje, gyventojus atsakingosios institucijos informuotų nedelsiant.

Radiacinio fono Lietuvoje stočių teikiamus duomenis nuolatos (24/7) stebi specialistai, taip pat duomenų kitimą gali stebėti ir kiekvienas gyventojas šioje nuorodoje -> http://radis.gamta.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)