Šis vertinimas turi būti atliktas iki 2023 metų, tai yra, iki numatomų paskelbti konkursų jūrinio vėjo plėtrai, praneša Energetikos ministerija, paskelbusi pirkimą kartu su Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Pasak ministerijos, atsižvelgiant į technologijų vystymosi tendencijas, ekonominio efektyvumo ir kitus aspektus, Lietuvai priklausančioje Baltijos jūros teritorijoje gali būti įrengtos 8-16 MW galios vėjo elektrinės. Jų aukštis galėtų būti 140-300 metrų, o priklausomai nuo pasirinktos galios jų skaičius gali svyruoti nuo 43 iki 87.

Atsižvelgiant į tai, poveikio aplinkai vertinimo (PAV) dokumentuose turi būti atliktas kelių jūrinių vėjo elektrinių parkų alternatyvų planuojamoje teritorijoje vertinimas.

PAV nustatys galimą elektrinių poveikį žemės paviršiui ir jos gelmėms, orui, vandeniui, kraštovaizdžiui ir biologinei įvairovei. Taip pat bus įvertintas galimas elektrinių sukeliamų biologinių, cheminių ir fizikinių veiksnių poveikis visuomenės sveikatai.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad pirkimo vertė yra 1,65 mln. eurų (be PVM). Pasiūlymų laukiama iki sausio 12 dienos.

Birželį Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo nustatyta, kad Lietuvos jūrinės teritorijos dalyje tikslinga organizuoti konkursą iki 700 MW vėjo elektrinių plėtrai ir eksploatacijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)