Portfelį sudaro 16 Lenkijoje „ReneSola Power“ pastatytų ir naudoti paruoštų saulės jėgainių, kuriuose naudojami dvipusiai (angl. bifacial) fotovoltiniai moduliai. Kiekvieno saulės jėgainių parko galia siekia 1 MW, teigiama „Modus Group“ pranešime.

Visiems „Modus Asset Managment“ įsigytiems projektams yra suteiktas 15 metų trukmės elektros supirkimo tarifas pagal Lenkijoje taikomą kontraktų dėl kainų skirtumo (angl. contract for difference) paramos mechanizmą, užtikrinantį pajamų stabilumą.

Saulės jėgainių portfelį „Modus Asset Managment“ įsigijo per savo valdomą investicinį fondą „Modus Poland Solar Fund I“.

„Šių metų viduryje Lenkijoje pradėjome aktyvų investavimo etapą ir jau užbaigėme keletą įsigijimo sandorių bei pradėjome bendradarbiauti su vienais stipriausių saulės energetikos projektų vystytojų regione. „ReneSola Power“ neabejotinai yra vienas iš jų“, – pranešime sakė „Modus Asset Managment“ vadovas Povilas Pečiulis.

Anot jo, atsinaujinanti energetika Europoje yra išskirtinai patraukli ir sparčiai auganti investicinė turto klasė, į kurią vis daugiau resursų nukreipia stambieji išsivysčiusių valstybių turto valdytojai, tokie kaip pensijų ar infrastruktūros fondai bei draudimo kompanijos.

„Modus Asset Managment“ yra vienintelė specializuota atsinaujinančios energetikos investicinių fondų valdymo įmonė regione. Šiuo metu „Modus Asset Managment“ valdo du investicinius fondus, kurie investuoja į saulės energetikos projektus Lietuvoje ir Lenkijoje.

2021 metais bendrovė planuoja įsteigti dar du naujus fondus, kurių investavimo strategiją apims atsinaujinančios energetikos infrastruktūrą Baltijos šalyse, Lenkijoje ir kitose Vidurio Europos valstybėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)