„Paprašėme kai kurių mūsų tarnybų ir ekspertų tokios situacijos analizės, kokios išorinės, o gal ir vidinės jėgos suinteresuotos stabdyti ekonominę Astravo blokadą, ją apeiti, palikti įvairių nišų, tarpininkavimo schemų. Norime matyti bendrą paveikslą apie jėgas, struktūrinius veiksnius, kurie nesuinteresuoti mūsų valstybės pozicija“, – BNS teigė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas.

Įvertinę analizę komiteto nariai spręs, kokių veiksmų toliau imtis.

„Iš gautos informacijos matysime, kiek tas paveikslas toliau leis siekti tikslų, ką dar reikia padaryti, gal reikia kokio teisinio reguliavimo“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Pasak jo, savo analizę pateiks Valstybės saugumo departamentas, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba, Užsienio reikalų ministerija.

Naujoji Vyriausybė ketina siekti absoliučios Astravo AE elektros blokados ir žada laikytis nuostatos, kad jėgainė negali veikti, nes yra nesaugi, o Lietuva nepirks elektros iš Baltarusijos. Toks siekis numatytas Vyriausybės programoje, kurią Seimas tvirtins ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)