Ji teikia Vyriausybei svarstyti Elektros energetikos įstatymo ir lydinčiųjų įstatymų pakeitimo projektų paketą, kuriuo į nacionalinę teisę perkeliami Europos Sąjungos (ES) taisyklių pakeitimai.

„Lietuva siekia ambicingų žaliosios, inovatyvios ir lanksčios energetikos tikslų, todėl svarbu, kad investicinė ir teisinė aplinka mūsų šalyje būtų tam tinkamai pritaikyta. Pakeitimai turėtų būti sparčiai ir aktyviai įgyvendinami“, – pranešime sakė kadenciją baigiantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pasak ministerijos, priėmus įstatymų projektus būtų skatinamas didesnis vartotojų įgalinimas veikti elektros rinkoje ne tik pasyviai vartojant elektrą, bet ir aktyviai prisidedant prie jos gamybos, kaupimo, telkimo ir realizavimo rinkoje.

Taip pat siūloma įtvirtinti nuostatas dėl vartotojų teisės sudaryti dinamiškos (kintamosios) elektros kainos sutartis, galimybes naudotis nemokama tiekėjų pasiūlymų palyginimo priemone ir kitus pakeitimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)