Rekonstruota 330 kV linija nuo Elektrėnų iki Vilniaus sustiprins sostinės regiono elektros tinklą, užtikrins patikimą jos tiekimą, pranešė „Litgrid“.

Laikinasis „Litgrid“ vadovas Vidmantas Grušas teigia, kad tai yra vienas iš sinchronizavimo projektų, skirtų sustiprinti elektros perdavimo infrastruktūrą, ruošiantis atsijungimui nuo IPS/UPS sistemos ir prisijungimui prie kontinentinės Europos tinklų.

„Baigus įgyvendinti dar vieną projektą šiuo metu dvi iš trijų Vilniaus žiedo linijų jau veikia. Paskutinė grandis bus linija Vilnius–Neris“, – pranešime sakė V. Grušas.

Pasak jo, rekonstruojant pastarąją liniją nuo Trakų Vokės iki Nemenčinės vyksta teritorijų planavimas.

Nuo šiol transformatorių pastotes Elektrėnuose ir Trakų Vokėje jungia ne viena, o dvi linijos, kurias laiko tos pačios atramos. Abi linijos įjungtos lapkritį, o antradienį gautas paskutinis statybos darbų užbaigimą patvirtinantis dokumentas.

Projektas pradėtas 2016 metų vasarą, rangos darbai – 2019 metų pradžioje, o juos baigti buvo numatyta 2021 metų birželio pabaigoje.

41 kilometro ilgio liniją už beveik 19,3 mln. eurų (be PVM) rekonstravo energetikos objektų statybos bendrovė „A. Žilinskio ir ko“. Ji eina per Pastrėvį, Kietaviškes, Elektrėnus, Trakus, Senuosius Trakus ir Panerius.

Kiti du jau įgyvendinti sinchronizavimo projektai yra pernai išplėsta Bitėnų pastotė ir šiemet nutiesta nauja 110 kV linija Pagėgiai–Bitėnai. Iš viso šiuo metu baigta daugiau nei ketvirtadalis visų sinchronizavimui reikalingų darbų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)