Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ penktadienį pranešė, kad pirmą kartą Klaipėdos uoste lankysis dujovežis „BW Lilac“.

Gruodžio 2 dieną jis atgabens apie 155 tūkst. kub. metrų SGD, pakrautas „Cameron LNG“ skystinimo gamykloje Luizianos uoste. Ši gamykla atnaujino darbą po to, kai teko laikinai stabdyti gamybą dėl siautusio uragano.

„Klaipėdos naftos“ Komercijos direktorius Mindaugas Navikas pažymi, kad JAV 2019-2020 metais padidino SGD eksporto į Europą mastą, o tai lėmė išaugę skystinimo pajėgumai atsiradus naujiems projektams JAV.

„Nors šie metai SGD rinkoje yra greičiau išskirtiniai nei formuojantys ilgalaikę tendenciją, Klaipėdos SGD terminalo naudotojai gali pasinaudoti susiklosčiusia rinkos situacija ir atsigabenti krovinius iš ten, kur tuo metu palankiausia tiek kainos, tiek įsipareigojimų su tiekėjais atžvilgiu“, – pranešime sako M. Navikas.

Pasak jo, tikimasi, kad nuo 2021 metų pakeista SGD terminalo kainodara ir jos diferencijavimas pagal laivų dydį paskatins naujų naudotojų ar krovinių pritraukimą.

Standartinis 174 tūkst. kub. metrų talpos, 294 metrų ilgio ir 46 metrų pločio dujovežis „BW Lilac“ pastatytas 2018 metais ir plaukioja su Maltos vėliava.

Nuo SGD terminalo veiklos pradžios iki šiol į Klaipėdos terminalą jau atgabenti iš viso devyni SGD kroviniai iš JAV.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)