346,11 euro už megavatvalandę per parą per metus saugumo dedamoji bus taikoma nuo kitų metų sausio, dabar galioja yra 343,71 euro kaina.

„Saugumo dedamosios didėjimą iš esmės lemia tai, kad paskirtajam tiekėjui kompensuojamas gamtinių dujų kainos skirtumas, kuris prognozuojama, kad bus 32,57 proc. didesnis nei 2020 metais“, – BNS komentavo taryba.

Pasak jos, permetus importuojamų dujų kaina stipriai sumažėjo ir tai lėmė, kad paskirtajam tiekėjui „Ignitis“ tenkanti kompensuotina dalis išaugo. Prognozuojami dydžiai vėliau yra koreguojami atsižvelgiant į faktinius duomenis.

Šiemet galiojanti saugumo dedamoji, palyginti su pernai, mažėjo 39 proc. Terminalo išlaikymas pigo jo operatorei „Klaipėdos naftai“ pasiskolinus iš Šiaurės investicijų banko (NIB) 134,1 mln. eurų. Paskola naudojama terminalo kaštams perskirstyti ir išdėstyti juos ilgesniam laikui, iki 2044 metų.

Skelbta, kad nuo sausio 1 įsigaliojusi 343,71 euro už MWh saugumo dedamoji dujų vartotojams per metus leis sutaupyti 36,1 mln. eurų.

VERT jau yra nustačiusi, kad vidutinė gamtinių dujų skirstymo kaina kitąmet didės 8,4 proc. iki 5,52 euro už MWh.

Dujų tarifus buitiniams vartotojams VERT turėtų patvirtinti dar šį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)