Kaip rašoma pranešime, dėl to teikusieji paraiškas Aplinkos projektų valdymo agentūraidėl paramos, išmokas gaus anksčiau.

„Beveik 350 šeimų, gyvenančių skirtingose Lietuvos vietose, jau vartoja saulės energiją iš Kuršėnuose esančio saulės elektrinių parko. Sklandus bendradarbiavimas su institucijomis, komandinis tikslo siekimas ir pritaikytos praktinės žinios leido užbaigti veiklos pradžios darbus mėnesiu anksčiau nei planuota. Daugiau nei pusė saulės energijos bus tiekiama į Vilniaus, 15 proc. – į Kauno, po maždaug 3 proc. Klaipėdos ir Šiaulių miesto savivaldybėse gyvenančių šeimų namus – daugiausia butus ar kotedžus. Dar trečdalis – į rajonų savivaldybėse gyvenančiųjų būstus. Pastebime, kad dažniausiai naujos statybos butuose gyvenančios šeimos įsigijo apie 4 kW galios saulės elektrinės dalį parke. Skaičiuojame, jog tokios elektrinės atsipirks per šešerius metus“, – sako bendrovės „Saulės grąža“ vykdomasis direktorius Mindaugas Gerulaitis.

Paslaugomsi naudojasi ir šalies regioniniai parkai. Vienas iš jų – Rambyno regioninis parkas. Anot parko direkcijos direktorės Dianos Milašauskienės, skaičiuojama, kad įsigijus 29 kW galios saulės elektrinę parke per metus regioninis parkas sutaupys apie 50 proc. išlaidų elektros energijai.

„Saulės grąžos“ saulės elektrinių parkas Kuršėnuose per metus iš viso generuoja 2,5 mln. kWh švarios saulės energijos. Tai – antrasis pagal dydį jau veikiantis saulės elektrinių parkas Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)