Ketvirtadienį energetinis blokas veikė ir gamino elektros energiją 5 valandas, bandymo metu buvo pasiekta ir maksimali bloko galia – 180 MW. Jėgainės testo metu taip pat buvo patikrintas įrenginių darbingumas, atlikti katilo emisijų matavimai ir surinkti duomenys, reikalingi nustatyti, kaip keičiasi bloko emisijų dydžiai priklausomai nuo generuojamos galios.

Elektrinės įrenginiai buvo bandomi nuo praėjusios savaitės vidurio, teigiama pranešime.

„Siekiame prisidėti prie Lietuvai svarbių energetikos projektų įgyvendinimo. Ruošiantis energetikos sistemos sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklų sistema, būtina įvertinti turimų elektros gamybos ar sisteminių paslaugų teikimo pajėgumų galimybes tarnauti šalies energetikos sistemos labui“, – pranešime cituojamas „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

TE-3 dviejų blokų instaliuota elektros galia – 360 MW, šilumos galia – 603 MW. Vilniečiams elektrą ir šilumą gaminusi elektrinė buvo eksploatuojama nuo 1983 metų iki 2015 metų pabaigos. Tuometinis TE-3 valdytojas priėmė sprendimą konservuoti energijos gamybos blokus.
Elektrinė nuo 2018 m. balandžio priklauso „Ignitis gamybai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)