Sistemos peratorės „Litgrid“ perdavimo paslaugos kaina kitąmet sieks 0,721 cento už kilovatvalandę (be PVM), kai šiemet galioja 0,814 cento kaina, sisteminių paslaugų kaina bus 2,9 proc. mažesnė – 0,762 cento (dabar – 0,785 cento), pranešė bendrovė.

„Kitais metais taikysime mažesnį elektros perdavimo tarifą, nes 2018-2019 metais pasiekę didesnę faktinę investicijų grąžą, nei buvo nustatyta reguliuotojo, priėmėme sprendimą metais anksčiau nei numatyta grąžinti vartotojams 10 mln. eurų“, – pranešime sakė „Litgrid“ Finansų departamento direktorius Vytautas Tauras.

Anot jo, sisteminių paslaugų kaina mažėja ir dėl to, kad „Litgrid“ perkėlė šuntinį reaktorių – vienintelį tokį įrenginį Lietuvoje – iš Ignalinos į Elektrėnų transformatorių pastotę. Tai leidžia užsakyti mažiau reaktyviosios galios ir įtampos valdymo paslaugų iš Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės.

VERT anksčiau spalį nustatė 0,721 cento perdavimo paslaugos kainos viršutinę ribą ir 0,762 cento sisteminių paslaugų kainą.

Tarybos teigimu, „Litgrid“ planuojamos 2021 metų konsoliduotos pajamos iš elektros perdavimo paslaugos siekia 152,61 mln. eurų: iš sisteminių paslaugų – 80,44 mln. eurų, iš perdavimo paslaugų – 72,17 mln. eurų.

Galutinius elektros tarifus VERT turi paskelbti iki lapkričio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)