Dokumentą parašais patvirtino JAV energetikos sekretorius Danas Bruyette'as ir Lenkijos vyriausybės įgaliotasis atstovas strateginei energetikos infrastruktūrai Piotras Naimsky.

„Šis susitarimas yra svarbus keliais požiūriais: jis ne tik stiprina Lenkijos ir JAV santykius, bet ir demonstruoja likusiam pasauliui, kad Jungtinės Valstijos, naudodamos savo pažangias technologijas, grįžta į branduolinės energetikos verslą“, – Lenkijos radijui sakė JAV ambasadorė Lenkijoje Georgette Mosbacher.

Pagal susitarimo nuostatas, per 18 mėnesių Lenkija ir JAV parengs ataskaitą, kuri taps pagrindu Lenkijos vyriausybei priimti galutinį sprendimą dėl partnerio pasirinkimo branduolinės energetikos programos įgyvendinimui.

Per šį laiką JAV branduolinės energetikos kompanijos atliks parengiamuosius darbus galimai atominės elektrinės statybai Lenkijoje.

Jungtinės Valstijos yra pasirengusios teikti tiek technologijas, tiek ir finansavimą Lenkijos branduolinės energetikos programos įgyvendinimui, pažymi Lenkijos radijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)