„Vilniaus projekte nematome esminės rizikos iš tos informacijos, kurią turime, kad biudžetas galėtų būti viršytas“, – trečiadienį Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos nariams pranešė grupės Šilumos ir elektros sprendimų departamento vadovas Nerijus Rasburskis.

Anot jo, „Ignitis grupė“ Lenkijos įmonei yra sumokėjusi mažiau nei ji atliko darbų. „Rafako“, pasak jo, yra atlikusi apie 80 proc. numatytų darbų.

„Mes esame žymiai mažiau sumokėję nei yra atlikta darbų“, – teigė N. Rasburskis.

„Yra pilnai sumontuoti katilai, hidrauliškai išbandyti, yra izoliuojami, tačiau nepaisant tokio didelio progreso ir atliktų darbų rugsėjo 7 dieną pradėta „Rafako“ greitoji restruktūrizacija Lenkijoje pagal naują įstatymą ir spalio 6 dieną buvome priversti nutraukti sutartį. Jie pranešė, kad negali tęsti darbų ir inicijuoja sutarties nutraukimą“, – aiškino N. Rasburskis.

„Ignitis grupė“ anksčiau skelbė, kad sutarties su „Rafako“ nutraukimas gali maždaug metais pavėlinti biokuro įrenginių veiklos pradžią, kuri planuota kitų metų ketvirtąjį ketvirtį – įmonė turės ieškoti naujų rangovų, kurie pabaigtų darbus.

Vilniaus kogeneracinės jėgainės statyba kainuos apie 350 mln. eurų, iš kurių „Rafako“ pagal sutartį turėjo būti sumokėta apie 150 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)