Kaunas artimiausiu metu pradės šildymo sezoną, Eltai patvirtino Kauno miesto savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

„Planuojame per kelias artimiausias dienas, tikėtina, ketvirtadienį, pradėti oficialiai šildymo sezoną Kaune. Kaip matome, oro temperatūra kris savaitės pabaigoje, ir dabar jau nelepina. Ruošiamas administracijos direktoriaus įstatymas, panašu, kad artimiausiu metu pradėsime“, – teigė R. Endrikis.

Vilniaus miesto savivaldybė šildymo sezoną ketina pradėti šią savaitę.

„Greičiausiai mes irgi šiandien paskelbsime, kad nuo ketvirtadienio pradėsime šildymo sezoną gydymo įstaigose ir švietimo įstaigose, o po to visur kitur, nes visos prognozės rodo, kad paslauga jau reikalinga“, – Eltai sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Antradienį vakare Klaipėdos miesto savivaldybė BNS informavo, kad nuo trečiadienio bus pradėtos šildyti biudžetinės ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigos, o visame mieste šildymo sezonas prasidės ketvirtadienį. Kada bus pradėtas šildyti konkretus daugiabutis, priklauso nuo pastato administratoriaus.

Panevėžio miesto savivaldybė šildymo sezoną pradės nuo trečiadienio, Eltai patvirtino savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėja Eglė Morkūnė.

Šiauliai ir Kretinga pradeda šildymo sezoną

Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.

„Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose ir vaikų globos biudžetinėse įstaigose šildymą nurodoma įjungti ne vėliau kaip iki spalio 14 dienos. Visiems kitiems vartotojams šildymas turėtų būti įjungtas ne vėliau kaip iki spalio 16 dienos”, – pranešė savivaldybė.

Kretingos rajono savivaldybėje, atsižvelgiant į artimiausių dienų orų prognozes, nuo pirmadienio pradėjo šildymo sezoną.

Per tris darbo dienas šildymas bus įjungtas ikimokyklinėse ir gydymo įstaigose, visuose gyvenamuosiuose namuose, įmonėse, įstaigose ir organizacijose.