„Šis projektas ne tik paskatins ekonomiką regione, tačiau tai taip pat labai svarbus indėlis kuriant naudą regiono žmonėms“, – pranešime sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Energetikos ministerija su Visagino savivaldybe pasirašė sutartį dėl jėgainės įrengimo. Šių rajonų gyventojai bei savivaldybių įstaigos lengvatinėmis sąlygomis galės įsigyti arba išsinuomoti dalį saulės jėgainės galios.

Tikimasi, kad ji gamins ne mažiau nei 11,7 GWh elektros per metus

Elektros kainos lengvata šiame regione buvo skirta sušvelninti neigiamus Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo padarinius.

Projektas bus finansuojamas iš Ateities ekonomikos DNR plano.

Energetikos ministerija gegužę skelbė, kad Visagine numatoma įrengti du 10 MW galios saulės parkus. Vieną jų statys miesto savivaldybė, o kitą – Ignalinos AE.

IAE 10 MW galingumo elektrinė turėtų patenkinti apie penktadalį įmonės elektros poreikio. Projektas bus finansuojamas iš Europos Sąjungos ir įmonės lėšų. Investicijos sieks iki 8 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)