„Sprendimas nutraukti sutartį priimtas, atsižvelgiant į 2020 metų spalio 5 dieną gautą „Rafako“ pranešimą apie rangos sutarties nutraukimą ir įvertinus rangovo finansinį ir techninį organizacinį nepajėgumą vykdyti darbus. Pažymėtina, kad Vilniaus kogeneracinė jėgainė nesutinka su pranešime pateiktais argumentais ir ketina ginti savo teises sutartyje numatytomis priemonėmis“, – teigiama pranešime.

Dar šių metų rugsėjo 7 dieną „Rafako“ per Varšuvos vertybinių popierių biržą pranešė apie įmonės restruktūrizaciją. Vilniaus kogeneracinė jėgainė jau anksčiau įvertino sutarties nutraukimo su „Rafako“ galimus padarinius ir skaičiuoja, kad dėl to biokuro įrenginių paleidimas gali būti įgyvendintas ne 2021 metų ketvirtą ketvirtį, kaip planuota, o maždaug metais vėliau.

„Svarbu pabrėžti, kad kiti suplanuoti jėgainės statybų darbai nestoja. Vilniaus kogeneracinę jėgainę sudaro energiją iš biokuro ir atliekų gaminantys įrenginiai. Pastariesiems nutraukta sutartis su „Rafako“ įtakos neturės, nes atliekų įrenginių statybos darbus atlieka „Steinmuller Babcock Environment“ ir „Budimex“. Kaip ir planuota anksčiau, šie pajėgumai bus pabaigti diegti 2021 metais, o pirmoji energija vilniečius pasieks dar šiais metais“, – teigiama pranešime.

Spalio 5 dieną į Vilniaus kogeneracinę jėgainę buvo pradėtos vežti pirmosios komunalinės atliekos, kurios bus naudojamos atliekų priėmimo, kėlimo greiferiniais kranais ir kitų sistemų paleidimo derinimo darbams atlikti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)