IAE dėl būsimo konkurso šiuo metu konsultuojasi su rinkos dalyviais, pranešė bendrovė.

Likviduojant Maišiagalos saugyklą, iš jos teritorijos į Ignalinos AE pagrindinę aikštelę bus išvežtos visos radioaktyvios atliekos bei radionuklidais užterštos statybinės konstrukcijos ir gruntas, sutvarkyta teritorija.

Vyriausybė 2018 metų lapkritį nutarė nutraukti saugyklos naudojimą. Skelbta, kad tam prireiks beveik 16 mln. eurų Europos Sąjungos fondų lėšų.

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) praėjusią savaitę suderino saugyklos veiklos nutraukimo projekto aprašą – vieną svarbiausių dokumentų darbų licencijai gauti. Anksčiau inspekcija yra suderinusi kitą svarbų dokumentą – saugos analizės ataskaitą, o šį pirmadienį pritarė veiklos nutraukimo radiacinės saugos programai.

Saugykla – trijų metrų gylyje esantis 200 kubinių metrų tūrio gelžbetonio rūsys – įrengta Širvintų rajone, Bartkuškio miške, apie 7 km į šiaurės vakarus nuo Maišiagalos miestelio ir apie 30 km nuo Vilniaus.

Joje 1963-1989 metais kauptos neišrūšiuotos panaudotos radioaktyviosios atliekos iš pramonės įmonių, medicinos ir mokslo įstaigų bei karinių dalinių – iš viso apie 114 kubinių metrų atliekų. 1989 metais saugykla uždaryta ir užkonservuota.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)