Manoma, kad šios elektros kaina buitinių vartotojų tarifus sumažintų nuo 1,5 iki 2,2 procento. Planuojama, kad pirmasis jūros vėjo aukcionas įvyks 2023 metais.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas aiškino, kad iki to laiko bus atlikti jūros dugno tyrimai, poveikio aplinkai analizė, suderinti kabelio, kuriuo tekės energija, tiesimo klausimai.

Kai kurie parlamentarai apgailestavo, kad vėjo elektrinių parko Baltijos jūroje projektą Seimas svarstys paskutinėmis kadencijos dienomis.

Vėjo elektrinių parkas būtų statomas beveik 30 kilometrų nuo kranto nutolusioje jūros teritorijoje. Skaičiuojama, kad daugiau nei 1 mlrd. eurų vertės projektas sukurtų per 1,3 tūkst. darbo vietų, o biudžetas gautų beveik 9 mln. eurų su darbo mokesčiais susijusių pajamų.

Jūrinio vėjo plėtra Baltijos jūroje yra numatyta Nacionalinėje energetikos strategijoje ir Nacionaliniame Energetikos ir klimato srities veiksmų plane. Iki 2030 metų siekiama Lietuvoje ne mažiau kaip 5 TWh elektros energijos pagaminti sausumoje ir ne mažiau kaip 2 TWh – jūroje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)