Kelios „Rosneft“ grupės narės norėjo, kad būtų panaikintos 2014 metais įvestos baudžiamosios priemonės, ribojančios šių kompanijų patekimą į kapitalo rinkas ir draudžiančios ES įmonėms pardavinėti joms tam tikras prekes bei įrangą.

Pralaimėjusi bylą žemesnės instancijos ES Bendrajame Teisme, „Rosneft“ kreipėsi į Europos Teisingumo Teismą, tačiau šis skundą atmetė.

„Priemonės yra tinkamai pagrįstos ir yra tinkamos norint spausti Rusiją dėl jos vaidmens šioje krizėje“, – konstatuojama Liuksemburge įsikūrusio teismo pareiškime.

Teisingumo Teismas atmeta visą bendrovių apeliacinį skundą“, – priduriama jame.

Minimos ES sankcijos buvo dalis priemonių, skirtų nubausti Kremlių už Krymo aneksiją ir paramą prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje.

Praėjusią savaitę blokas išplėtė sankcijas – dabar jos taikomos 175 asmenims ir 44 subjektams, kurie, kaip manoma, pakerta Ukrainos teritorinį vientisumą.

ES taip pat taiko plataus masto ekonomines sankcijas Rusijai dėl reisu MH17 skridusio „Malaysian Airlines“ lėktuvo numušimo virš Ukrainos 2014 metų liepą. Tąsyk žuvo 298 žmonės, o Vakarai apkaltino dėl atakos prorusiškus sukilėlius.

Ukrainos rytinėse Donecko ir Luhansko srityse 2014-ųjų balandį įsiplieskęs konfliktas pareikalavo jau per 13 tūkst. žmonių gyvybių. Šis karinis konfliktas prasidėjo po to, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karius ir ginklus. Maskva tokius kaltinimus atmeta, nepaisydama priešingų įrodymų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)