Jis pabrėžė, kad projektas „kelia pavojų ne tik Ukrainos ir Lenkijos, bet ir visos ES energetiniam saugumui“. A. Navalno apnuodijimas yra naujausias iš virtinės įvykių, įrodančių, kad Rusija nėra patikima partnerė, sakė P. Jablonskis. ES įmonių dalyvavimą tokiame projekte jis pavadino „neatsakingumu“ ir „trumparegiškumu“.

Dujotiekio projektą kritiškai vertina ir Lenkijos opozicijos atstovai. „Mes projekte matome tolesnę Europos energetinę priklausomybę nuo Rusijos“, - laikraščiui „Die Welt“ pareiškė didžiausios opozicinės partijos „Piliečių platforma“ (PO) atstovas Tomaszas Siemoniakas.

T. Siemoniakas 2015 metais buvo Lenkijos gynybos ministras ir vicepremjeras. „Reikėtų ES forume atvirai diskutuoti apie Europos poreikius ir interesus gamtinių išteklių srityje, kad būtų rastas sprendimas“, - kalbėjo T. Siemoniakas.

Vokietijoje jau keletą dienų debatuojama dėl galimo „Nord Stream 2“ tiesimo darbų stabdymo – tai būtų reakcija į pasikėsinimą į A. Navalną. Vamzdynu rusiškos dujos turi tekėti į Vokietiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)