Ši elektros ir dujų tiekėja, kaip ir HAE valdanti „Ignitis gamyba“, priklauso valstybės valdomam energetikos holdingui „Ignitis grupė“.

Grupė teigia, kad laimėtoju paskelbtas daugiausiai ekonominio naudingumo balų surinkęs tiekėjas. Komentuodama darbams atlikti reikalingą kompetenciją ir patirtį, ji pastebėjo, jog projektas unikalus ir Baltijos šalyse įgyvendinamas pirmą kartą, tad nerealu, kad konkurse dalyvautų identišką projektą anksčiau įgyvendinusi įmonė.

„Konkursą laimėjusi įmonė („Ignitis“ – BNS) pirkimo organizavimo metu nurodė, kad eksperimentinės 60 kW plūduriuojančios saulės elektrinės įrengimo darbus Kruonio HAE aukštutiniame baseine įgyvendins pasitelkusi tris subrangovus, abejoti jų kompetencija neturime priežasties“, – BNS teigia „Ignitis grupė“.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad metus galiojanti sutartis sudaryta rugpjūčio 24 dieną, subrangovais planuojama pasitelkti bendroves „Tetas“, „Transventa Solar“ ir „Hidrotechniniai darbai“.

Pasak „Ignitis grupės“, nors „Ignitis“ įsipareigoja užbaigti darbus per metus, tikimasi, kad saulės elektrinės bus įrengta anksčiau.

„Planuojame, kad eksperimentinė plūduriuojanti saulės elektrinė bus įrengta kur kas greičiau ir jau žiemos mėnesiais galėsime patikrinti, kaip ji veikia šaltuoju metų laiku“, – sakoma komentare.

Konkurse dalyvavo „Solet Technics“, „Energetikos sprendimų grupė“, „Saulės elektrinių inžinerija ir ranga“, „Informacinių technologijų pasaulis“, Nyderlandų „WEP Circular“, tos pačios šalies „Profloating“, Švedijos „Seaflex“, Italijos „Saipem“. Kai kurie iš dalyvių nepateikė galutinių pasiūlymų arba jų siūlymai neatitiko kriterijų.

„Ignitis gamyba“ pirkimą įrengti eksperimentinę saulės fotovoltinę elektrinę paskelbė balandį. Tuomet ji skelbė, kad norima išbandyti, ar elektrinės sprendimai veikia integruojant jos generuojamą energiją į Kruonio HAE veiklą. Tokia jėgainė sudarytų galimybes išnaudoti saulės šviesos ir vandens sinergiją, teikiant elektros energetikos sistemai būtinas paslaugas.

Šiuo eksperimentu bendrovė taip pat siekia įvertinti potencialios plėtros galimybes išnaudojant daugiau nei 300 ha Kruonio HAE aukštutinio baseino plotą plūduriuojančios elektrinės įrengimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)