„Pasiūlėme ir dar vieną naujovę – galimybę fiksuoti elektros kainą 12 ir 24 mėnesiams. Ji yra ypač patraukli klientams, norintiems apsisaugoti nuo elektros kainų pokyčių rinkoje ir lengviau planuoti savo išlaidas“, – pranešime teigė „Ignitis“ Privačių klientų padalinio vadovas Andrius Kavaliauskas.

Valstybės valdomai „Ignitis grupei“ priklausanti „Ignitis“ šiuo metu veikia ir kaip visuomeninis tiekėjas, aprūpinantis elektra daugumą šalies gyventojų, o elektros kainą reguliuoja Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Tarp nepriklausomų elektros tiekėjų namų ūkiams šiuo metu yra ir Latvijos bendrovės „Latvenergo“ valdoma „Elektrum Lietuva“, Estijos „Eesti Energia“ priklausanti „Enefit Lietuva“ ir kitos įmonės.

Elektros tiekimo buitiniams vartotojams liberalizavimas vyksta trimis etapais, dabar organizuojamas pirmasis, per kurį nepriklausomą tiekėją iki gruodžio 10 dienos turi pasirinkti daugiausiai (5 tūkst. kWh ir daugiau) elektros suvartojantys gyventojai. Pasirinkti tiekėją jau dabar gali ir kiti gyventojai, jei nuspręstų nelaukti jiems numatyto etapo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)