Bendradarbiaujant su Švedijos operatore „Svenska kraftnat“, iš šios šalies elektros sistemos per „NordBalt“ jungtį perduota 1 megavato (MW) galia šuntinio reaktoriaus Klaipėdos transformatorių pastotėje užmaitinimui. Bandymo metu elektros prekyba per jungtį nevyko.

„Išbandėme vieną iš Lietuvos elektros sistemos atstatymo po totalios avarijos plano priemonių (...). Avarinėse situacijose Lietuvos vartotojui nenutrūks elektros energijos tiekimas arba jis bus labai greitai atstatytas, koordinuojant veiksmus su kaimyninių šalių operatoriais“, – pranešime sako „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento vadovas Giedrius Radvila.

Panašūs testai atliekami ne rečiau, kaip kartą per metus.

Rugpjūčio mėnesį „Litgrid“ taip pat atliko izoliuoto darbo bandymą, kurio metu buvo atskirta ir izoliuotai veikė dalis Lietuvos elektros sistemos. Bandyme dalyvavo beveik visi didieji Lietuvos elektros gamintojai, taip pat buvo išmėginta, kaip jungtis su LenkijaLitPol Link“ gali padėti valdyti dažnį.

Abu testai atlikti ruošiantis rugsėjį planuojamam Kaliningrado elektros sistemos izoliuoto darbo bandymui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)