„Susitikimo dalyviai diskutavo apie būtinybę įsteigti PSO regioninį koordinavimo centrą – tai padaryti įpareigoja Švarios energetikos paketas. Planuojama, kad PSO galutinį pasiūlymą dėl tokio centro įkūrimo pateiks iki 2020 metų lapkričio 1 dienos“, – nurodo taryba.

VERT teigimu, perdavimo sistemos operatoriai susitikime buvo paraginti kartu parengti bendrą prekybos su trečiosiomis šalimis metodiką ir kitus dokumentus, pavyzdžiui, dėl bendros importuotos elektros sertifikavimo sistemos, kad Astravo atominės elektrinės elektra komerciškai nebūtų galima prekiauti Baltijos šalyse.

Taryba nurodo, kad taip pat buvo aptarta, kaip turėtų būti įgyvendinamos pagal ES elektros tinklų kodeksų reikalavimus parengtos pralaidumų skaičiavimo metodikos pereinamuoju laikotarpiu, t. y. iki 2025 metų Baltijos šalių sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais.

„Šiuo metu PSO yra priklausomi nuo BRELL susitarimo, todėl kyla iššūkių įgyvendinant tinklo kodeksų reikalavimus. Dėl šio klausimo bus inicijuojamas atskiras PSO, reguliuotojų bei Energetikos reguliavimo institucijų bendradarbiavimo agentūros susitikimas“, – teigia taryba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)