„Yra planas B, bet šiandien kalbėkime tik apie planą A, nes tendencijos yra tikrai neblogos, artėjame prie susitarimo ir, manau, jį pasieksime, to turime siekti. Nepavykus, tikrai yra planas B“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, susitarimas yra „savaičių klausimas“.

„Tame procese dalyvauja Europos Komisija, tekstai derinami, ar priimtina Latvijos pusei, kažkokių dar mes pasiūlymų turime. Kada Latvija priims sprendimą vyriausybėje, mes savo galutinį sprendimą, ar mus tenkina, irgi priimsime Vyriausybėje. Kol kas, kiek mane vakar informavo prieš išvykdamas atostogų ministras (Žygimantas Vaičiūnas – ELTA), einame dialogo ir kompromisų paieškos keliu“, – teigė S. Skvernelis.

Penktadienį į pirmojo Astravo AE bloko reaktorių pradėtas krauti branduolinis kuras. Energetinis Astravo AE paleidimas ir prijungimas prie Baltarusijos elektros energijos sistemos planuojamas ketvirtąjį šių metų ketvirtį.

Energetikos ministras Ž. Vaičiūnas antradienį kreipėsi į už energetiką atsakingą eurokomisarę Kadri Simson, ragindamas dėti pastangas, kad Baltarusija realiai įgyvendintų streso testų rekomendacijas ir vykdytų įsipareigojimus bendradarbiauti su ES branduolinės saugos reguliavimo institucija (ENSREG).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)