Daug dėmesio investuotojai taip pat skiria Baltųjų rūmų ir Kongreso deryboms dėl naujojo skatinamųjų priemonių rinkinio.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paaugo 0,21 JAV dolerio, arba 0,47 proc., iki 45,2 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,33 JAV dolerio, arba 0,79 proc., iki 42,27 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį „Brent“ pabrango 0,59 JAV dolerio, arba 1,3 proc., o WTI – 0,72 JAV dolerio, arba 1,8 procento.

„Saudi Aramco“ vadovas Aminas Nasseras (Aminas Naseras) savaitgalį pareiškė, jog benzino ir dyzelino paklausa Kinijoje „beveik pasiekė“ prieš pandemiją buvusį lygį, ir tai paskatino optimizmą naftos rinkoje, rašo agentūra „Argus“.

A. Nassero vertinimais, naftos paklausa pasaulyje šiuo metu sudaro apie 90 mln. barelių per dieną ir iki metų pabaigos turėtų padidėti iki 95–96 mln. barelių per dieną.

Tuo tarpu JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnučinas) pirmadienį pareiškė tikįs, jog Baltųjų rūmų ir Kongreso susitarimas dėl naujų šalies ekonomikos paramos priemonių bus pasiektas jau šią savaitę, pranešė televizija CNBC.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)