„Padarėme išvadas ir jau įgyvendiname strategiją, kad tokių veiksnių įtaka būtų minimali. Nauja naftos ir dujų tiekimo infrastruktūra, paskolų portfelio diversifikavimas bei eksporto srautų įvairinimas“, – pabrėžė A. Lukašenka, antradienį parlamente skaitydamas metinį pranešimą.

Jis pažymėjo, kad tokie planai bus įgyvendinti, be kita ko, dėl prekybos karų, nesąžiningų kainų bei brangių paskolų.

A. Lukašenkos žodžiais, dėl to Baltarusija per pastaruosius penkerius metus prarado 9,5 mlrd. JAV dolerių.

„Dabartinio laikotarpio rezultatai parodė, kad didelė išorinė priklausomybė nuo vienos ar dviejų šalių padaro mus pažeidžiamus. Dėl prekybos karų, nesąžiningų kainų, brangių paskolų šalis per penkerius metus prarado 9,5 mlrd. dolerių pridėtinės vertės. Ir tai – pensijos, stipendijos, valstybės tarnautojų atlyginimai, parama šeimoms“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

Rusijai pirmąjį šių metų ketvirtį smarkiai sumažinus naftos tiekimą vamzdynais Baltarusijos perdirbimo gamykloms, Baltarusija pradėjo naftą gabentis tanklaiviais į Klaipėdos ir Odesos uostus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)