„Pradėjusi veikti nuolatinė SGD išdujinimo stotelė reiškia naują etapą ir teigiamus pokyčius visiems Druskininkų gamtinių dujų vartotojams. Šis įgyvendintas didelės svarbos projektas užtikrins maksimalų dujų tiekimo patikimumą ir saugumą Druskininkuose, kur gamtinių dujų skirstymo tinklas nėra sujungtas su gamtinių dujų perdavimo ar skirstymo sistema“, – teigia ESO generalinis direktorius Mindaugas Keizeris.

Bendra nuolatinės Druskininkų SGD išdujinimo stotelės įrengimo vertė siekia 2,86 mln. eurų.

„Nuolatinė suskystintų gamtinių dujų stotelė įtvirtins Druskininkų energetinę nepriklausomybę ir užtikrins, kad Druskininkų kurortas tikrai nebus energetinė sala, kad kaip ir visos Lietuvos vartotojai, galėsime dujas ir toliau pirkti pasirinkdami konkurencingiausias kainas siūlančius tiekėjus“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

ESO 2016 m. iš UAB „Druskininkų šilumos tinklų“ perėmė Druskininkų savivaldybėje esančią gamtinių dujų skirstymo sistemą, o nuo 2016 m. lapkričio 1 dienos, kai veiklą nutraukė buvęs dujų tiekėjas, vykdė garantinę dujų tiekimo veiklą.

SGD stotelė Druskininkuose

Naudojantis ESO valdoma gamtinių dujų skirstymo sistema, Druskininkuose gamtinės dujos šiuo metu tiekiamos per 3100 privačių ir daugiau nei dviem dešimtims verslo klientų. Nuo 2017 m. pabaigos Druskininkų gyventojai dujas buityje naudoja tokiomis pačiomis kainomis, kaip ir visa Lietuva.

ESO eksploatuoja didžiausią dujų skirstymo tinklą Lietuvoje, jis veikia daugiau nei 40 savivaldybių. Bendrovė turi didžiausią patirtį, reikiamas kompetencijas ir technologinius pajėgumus dujų skirstymo veiklai vykdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)