Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,25 JAV dolerio, arba 0,58 proc., iki 43,12 JAV dolerio už barelį.

O rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,21 JAV dolerio, arba 0,52 proc., iki 40,54 JAV dolerio už barelį.

Jungtinėse Valstijose ketvirtadienį buvo užfiksuota mažiausiai 75 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o tai yra naujas rekordas, rašo šalies žiniasklaida. Be to, Ispanijoje ir Australijoje buvo užregistruotas didžiausias per pastaruosius du mėnesius naujų užsikrėtimo atvejų paros skaičius.

Tačiau banko „Julius Baer“ vyriausiasis makroekonomistas Norbertas Rueckeris (Norbertas Riukeris) mano, jog „vėl atgiję nuogąstavimai dėl pandemijos vargu ar sutrikdys [naftos rinkoje] vykstantį normalizacijos procesą, be kita ko, dėl to, jog naftos gavybos apimtys ilgesnį laiką bus sumažėjusios“.

Banko ekspertai mano, jog „naftos kainos šiemet viršys 45 JAV dolerių už barelį lygį“.

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir jos sąjungininkų – vadinamosios OPEC+ grupės – stebėsenos komitetas trečiadienį įvykusiame posėdyje padarė išvadą, jog naftos paklausa atsitiesia ir galima laikytis ankstesnio plano naftos gavybą nuo rugpjūčio padidinti 2 mln. barelių per dieną.

Tačiau susitarimo dėl gavybos ribojimo dalyviai tikisi, jog šalys, kurios anksčiau nepakankamai apkarpė gavybą, papildomai ją sumažins, kad kompensuotų ankstesnį savo įsipareigojimų nesilaikymą, tad bendra OPEC+ gavyba nuo kito mėnesio padidės mažiau.

Perėjimas prie kito susitarimo dėl gavybos ribojimo etapo gali reikšti, kad „juodojo aukso“ paklausa pasaulyje didėja, ir turėtų paskatinti naftos kainų kilimą, teigia finansinių paslaugų bendrovės „AxiCorp“ ekspertai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)